Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Δ.Δ Κάτω Ζευγαρακίου Δημου Αγρινιου, Δυτικης Ελλαδος, Greece
Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ζευγαρακίου ιδρύθηκε την15η Νοεμβρίου του 1978. Στη συνέχεια με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. μετονομαστεί σε Πολιτιστικός Σύλλογος Ζευγαρακίου.Ο σκοπός του είναι Πολιτιστικός,Πνευματικός και Κοινωνικός και αποβλέπει στην ανάπτυξη και εξύψωση του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου των μελών αυτού και των κατοίκων του χωριού,στη βελτίωση των μεταξύ τους σχέσεων,στην διαφώτιση κ ενεργοποίηση αυτών για την προώθηση έργων κοινής ωφέλειας,κ γενικά αναζήτηση λύσεων και εκτέλεση έργων που αφορούν το χωριό.

Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 29/6/2016

Ανήμερα του πανηγυριού στο χωριό πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης των χορευτικών του Συλλόγου.Η βραδιά στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.Η πλατεία γέμισε με κόσμο,χρώματα,φορεσιές και χαμόγελα.
Το σκηνικό στο κοινοτικό κατάστημα του χωριού τους εντυπωσίασε όλους με τα λουλούδια,τα τραπεζάκια,τα κοφτά κουρτινάκια και τα τραπεζάκια με τα υποβρύχια,τον καφέ και το κρασάκι να σε ταξιδεύουν σε άλλη εποχή.
Το καλοσώρισμα έκανε η γραμματέας του Συλλόγου Μερόπη Πολυχρόνη.Στη συνέχεια ξεκίνησε η αφήγηση της εκδήλωσης απο την πρόεδρο. 
Οι μικροί μας χορευτές παρουσίασαν χορούς απο το Αιγαίο με την τσαχπινιά των παιδιών να ξεσηκώνει το πλήθος.
Το εφηβικό τμήμα παρουσίασε χορούς απο τη Βόρεια Θράκη και καθήλωσε με την ζωηράδα των κινήσεών και τις επιβλητικές φορεσιές του.
Το νεοσύστατο τμήμα του συλλόγου από κυρίες,(μητέρες και γιαγιάδες) με μόλις ένα μήνα μαθημάτων,κέρδισε τις καρδιές όλων με την αυθεντικότητα τους και το τραγούδι τους.
Το τμήμα των παραστάσεων εντυπωσίασε με χορούς από Μακεδονία,μάγεψε με το χαμόγελο όλων των χορευτών που ήταν ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους και με την Σόφκα και Πουσνίτσα να αποσπούν το μεγαλύτερο χειροκρότημα.
Η χορευτική βραδιά έκλεισε με τους 80 χορευτές να χορεύουν όλοι μαζί στο πατάρι.
Στη συνέχεια ακολούθησε μπουφές για όλους με φαγητά από το σύλλογο και τις κυρίες του χωριού.
Την επιμέλεια είχε η χοροδιδάσκαλος Παναγιώτα Δάβουλου ,την οποία ευχαριστούμε από καρδιάς για την συνεργασία και για την αγάπη που δίνει απλόχερα σε όλους τους χορευτές, μικρούς και μεγάλους.
Το Δ.Σ του συλλόγου ευχαριστεί όσους βοήθησαν στην οργάνωση της βραδιάς, τους χορηγούς, εθελοντές, χορευτές και τη χοροδιδάσκαλο. Το Δήμο Αγρινίου και τον πρόεδρο της κοινότητας κ.Παπαδόπουλο για τη συνεργασία,τη Δ/τρια του Δημ.Σχολείου για την παραχώρηση του, τον κ. Τσαρούχη για την βοήθεια των κειμένων, το Χρ. Μαλάμο για το φωτογραφικό υλικό, τον Παναγιώτη Νικολογιάννη για τις αφίσσες.










































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου