Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Δ.Δ Κάτω Ζευγαρακίου Δημου Αγρινιου, Δυτικης Ελλαδος, Greece
Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ζευγαρακίου ιδρύθηκε την15η Νοεμβρίου του 1978. Στη συνέχεια με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. μετονομαστεί σε Πολιτιστικός Σύλλογος Ζευγαρακίου.Ο σκοπός του είναι Πολιτιστικός,Πνευματικός και Κοινωνικός και αποβλέπει στην ανάπτυξη και εξύψωση του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου των μελών αυτού και των κατοίκων του χωριού,στη βελτίωση των μεταξύ τους σχέσεων,στην διαφώτιση κ ενεργοποίηση αυτών για την προώθηση έργων κοινής ωφέλειας,κ γενικά αναζήτηση λύσεων και εκτέλεση έργων που αφορούν το χωριό.

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΤΣΟΒΕΡΙ 2016

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα κούλουμα που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζευγαρακίου, την Καθαρά Δευτέρα στη θέση Κουτσοβέρι στο Άνω Ζευγαράκι.
Ο κακός καιρός δεν εμπόδισε τους συγχωριανούς και φίλους μας να ανηφορήσουν στο Κουτσοβέρι και μέσα σε μισή ώρα να γεμίσουν την αίθουσα που είχε ετοιμαστεί από τα μέλη του Δ.Σ και εθελοντές χορευτές του Συλλόγου για να εορταστούν τα κούλουμα.
Υπό τον ήχο παραδοσιακών και αποκριάτικων τραγουδιών και με το χαμόγελο στα χείλη, τα παιδιά του Συλλόγου σέρβιραν σε πάνω από 200 άτομα σαρακοστιανά εδέσματα και κρασί δωρεάν.
Και αφού όλοι σχεδόν είχαν γευτεί τους γίγαντες που είχαν ετοιμάσει ο κυρίες του Συλλόγου έφτασε η ώρα για χορό. Με μεγάλη ευχαρίστηση οι φιλοξενούμενοί μεταφέρθηκαν στον εξωτερικό χώρο και παρακολούθησαν παραδοσιακούς αποκριάτικους χορούς από τα τμήματα δημοτικών χορών του Συλλόγου.Τα κούλουμα συνεχιστήκαν με το πέταγμα του αετού και πολύ κέφι και χορό μέχρι αργά το απόγευμα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγιου Δημήτριου Άνω Ζευγαρακίου - πατέρας Αντώνιος, ο Δημοτικός Σύμβουλος δήμου Αγρινίου κος Βασιλείου Ιωάννης, ο πρόεδρος Δ.Δ Ζευγαρακίου κος Παπαδόπουλος Θεόδωρος, ο τοπικός σύμβουλος κος Κοκορώνης Φίλιππος, η πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημ. Σχολείου Ζευγαρακίου κα Μπιρμπίλη Βασιλική και ο αντιπρόεδρος Τζαβάρας Αποστόλης, ο πρόεδρος του Α.Ο Ζευγαρακίου κος Σελιμάς Γεώργιος, η χοροδιδάσκαλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζευγαρακίου κα Δάβουλου Παναγιώτα, μέλη του Συλλόγου, συγχωριανοί και φίλοι.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά
• του χορηγούς μας Βασιλείου Ιωάννη, Παπαδόπουλο Θεόδωρο, Παππά Σταύρο και Αρτοποιεία Μπάδας ,
• τις κυρίες του συλλόγου για τους γευστικούς γίγαντες,
• τους χορευτές που παρουσίασαν τους χορούς ,
• τους εθελοντές - χορευτές μας που βοήθησαν σε όλη την προετοιμασία,
• όλους όσους παρευρέθησαν στη εκδήλωση. Θέλουμε να τονίσουμε πως έδειξαν ένα αξιοθαύμαστο ήθος καθώς ήταν όλοι ευγενικοί, συνεργάσιμοι και σεβάστηκαν στο χώρο που τους φιλοξενούσε διατηρώντας τον καθαρό (δε βρέθηκε ούτε μια γόπα στο πάτωμα).
ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΑΜΕ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου