Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Δ.Δ Κάτω Ζευγαρακίου Δημου Αγρινιου, Δυτικης Ελλαδος, Greece
Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ζευγαρακίου ιδρύθηκε την15η Νοεμβρίου του 1978. Στη συνέχεια με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. μετονομαστεί σε Πολιτιστικός Σύλλογος Ζευγαρακίου.Ο σκοπός του είναι Πολιτιστικός,Πνευματικός και Κοινωνικός και αποβλέπει στην ανάπτυξη και εξύψωση του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου των μελών αυτού και των κατοίκων του χωριού,στη βελτίωση των μεταξύ τους σχέσεων,στην διαφώτιση κ ενεργοποίηση αυτών για την προώθηση έργων κοινής ωφέλειας,κ γενικά αναζήτηση λύσεων και εκτέλεση έργων που αφορούν το χωριό.

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016



ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 
Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Ζευγαράκι 06:30 το πρωί για τα εντυπωσιακά Μετέωρα. Μέσω Ιωαννίνων με στάση για πρωινό καφέ , φτάνουμε στα Μετέωρα, όπου θα απολαύσουμε από ψηλά όλη τη μεγαλοπρέπεια και μαγεία του ανεπανάληπτου Μετεωρίτικου τοπίου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Μονή του Αγίου Στεφάνου. Ο βράχος της μονής του Αγίου Στεφάνου κατοικήθηκε από μοναχούς στα τέλη του 12ου αι. Η μονή βρίσκεται στο νότιο άκρο της συστάδας των Μετεώρων, ακριβώς πάνω από την Καλαμπάκα και από το 1961 εγκαταβιεί γυναικεία αδελφότητα που διακρίνεται για την αξιόλογη κοινωνική της δράση. Συνεχίζουμε για το Μεγάλο Μετέωρο – Μεταμόρφωση του Σωτήρος το οποίο ιδρύθηκε λίγο πριν τα μέσα του 14ου αιώνα από τον Όσιο Αθανάσιο των Μετεωρίτη. Προσκύνημα και περιήγηση στους χώρους της Μονής. Αναχώρηση και σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας & Μανιταριών στην Καλαμπάκα. Το Μουσείο περιλαμβάνει μια πλούσια συλλογή πτηνών και θηλαστικών καθώς και ένα ολοκληρωμένο μουσείο μανιταριών, το πρώτο στο είδος του στην Ελλάδα. Υπάρχουν περίπου 300 είδη ζώων και αρκετές δεκάδες με τα κυριότερα είδη μανιταριών. Ο τρόπος παρουσίασης των συλλογών μέσα από διοράματα, αναπαριστά με απόλυτη ακρίβεια, το φυσικό περιβάλλον που διαβιούν τα ζώα και αναπτύσσονται τα μανιτάρια. Η ποιότητα των εκθεμάτων είναι εξαιρετική. Η τοποθέτησή τους στο χώρο γίνεται σε θεματικές ενότητες, και τα εκθέματα κατανέμονται ανάλογα με τον τύπο του οικοσυστήματος στο οποίο ανήκουν. Για τα μανιτάρια έχει σχεδιαστεί ένας πρωτότυπος τρόπος παρουσίασης, ο οποίος περιλαμβάνει τρεις φάσεις ανάπτυξης τους παρέχοντας έτσι μια ολοκληρωμένη εικόνα του τρόπου με τον οποίο αναπτύσσονται σε κάθε επιμέρους οικοσύστημα. Η άριστη ποιότητα των εκθεμάτων και το κατάλληλα διαμορφωμένο περιβάλλον, προδιαγράφουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα και καθιστούν τη Μουσειακή εμπειρία, όχι μόνο ευχάριστη, αλλά και παραγωγικό.
Συνεχίζουμε για τα Τρίκαλα , όπου θα έχουμε χρόνο για φαγητό και βόλτα στη πόλη. Η πόλη των Τρικάλων είναι κτισμένη στους πρόποδες του τελευταίου ορεινού όγκου που κατεβαίνει από τα Χάσια προς τον Θεσσαλικό κάμπο. Διασχίζεται από τον παραπόταμο του Πηνειού, τον Ληθαίο. Ο ποταμός αυτός δίνει στη πόλη μια ξεχωριστή ομορφιά και συνδέεται με μυθολογικές αφηγήσεις. Τα Τρίκαλα είναι μια πανέμορφη σύγχρονη πόλη η οποία προσφέρει στους επισκέπτες της πολλές επιλογές δραστηριοτήτων. Στον τομέα της διασκέδασης ικανοποιούνται όλα τα γούστα. Ιδιαίτερα έντονη νυχτερινή ζωή, παρατηρείται στον πεζόδρομο της Ασκληπιού, στο κέντρο της πόλης και στα «Μανάβικα» στα στενά της πόλης, όπου βρίσκονται τα περισσότερα μπαράκια και νυχτερινά κέντρα. Στη συνέχεια αναχώρηση για την επιστροφή μας.
Αν ο χρόνος το επιτρέπει , επίσκεψη στο Μέτσοβο στάση για τον απογευματινό καφέ μας στην πλατεία του χωριού. Μέσω Ιωαννίνων παίρνουμε σιγά σιγά το δρόμο της επιστροφής γεμάτοι εικόνες και όμορφες στιγμές !!!

ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΠΕΡΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ 4:00 ΜΕ 7:00,ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ!
ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ !!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου